• Grundutbildning i Barnkonventionen

    E-Learning för skolor

🌐Grundutbildning i Barnkonventionen

E-Learning förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

Alla anställda i svenska skolan har rätt till utbildning i barnkonventionen och krav på sig att följa den i sitt arbete. Detta är särskilt viktigt för dig som arbetar med barn och elever men även för dig som fattar beslut som direkt eller indirekt berör barn och elever. Under denna utbildning får deltagarna förståelse för barnkonventionens artiklar och syfte samt vad den innebär för skolans verksamhet och processer. Vi arbetar med de kärnvärden som konventionen förmedlar och hur vi i en svensk juridisk kontext bör förhålla oss till barns rättigheter i förskola och skola.

Som personal i skolan förutsätts det ofta att alla fått utbildning i barnkonventionen. Men så är det oftast inte och mycket har hänt på barnrättsområdet de senaste åren. Denna utbildning fokuserar på konkreta verktyg och metoder för ett kvalitativt men också hanterbart barnrättsarbete. Hur kan prövningar av barnets bästa genomföras i åtgärdsprogram eller kränkningsarbete? Hur hanterar vi situationer där olika barn hamnar mot varandra i dessa bedömningar? Hur kan vi skapa delaktighet i undervisning och skolutveckling? Dessa och många andra frågor hanterar vi under utbildningen.

 

E-Learning

Med en E-Learning har all personal tillgång till utbildningen dygnet runt, året om. Nyanställda och vikarier kan gå utbildningen direkt efter anställningen. Finns som både kurspaket och som en serie microutbildningar.

Övergripande syfte

Barn som växer upp som respekterade rättighetsbärare får en lyckligare barndom och bidrar i större utsträckning till vårt samhälle och dess utveckling senare i livet.

Utbildningsmål

Utbildningens mål är att tillgodose er personal deras rätt till utbildning i barnrätt och att stärka er verksamhet att hantera era barnrättsliga utmaningar.

🌐E-Learningsinnehåll:

  • Inledning

    Kort historisk inledning för att ge deltagaren en förståelse av vad Barnkonventionen betyder för Sverige och den pågående barnrättsprocessen i vårt samhälle.

  • Barnsyn

    Vad innebär den barnsyn som Barnkonventionen vill förmedla? Vad innebär det att barn är rättighetsbärare? Vad innebär det att Barnkonventionen blivit svensk lag?

  • Barnkonventions artiklar

    Hur är Barnkonventionen uppbyggd och vad innebär de fyra grundprinciperna. Vad betyder artiklarna för er skola? Vilka artiklar är särskilt viktiga i ert arbete?

  • Prövning av barnets bästa

    Vad innebär begreppet barnets bästa enligt Barnkonventionen? När och hur bör man göra dessa prövningar av barnets bästa? Vad innebär BKA och vilka andra metoder finns och är lämpliga i era processer?

  • Regeringens strategi och FN:s Barnrättskommité

    Vad fungerar väl hos Sveriges myndigheter och organisationer och vad behöver vi bli bättre på? Vilka framgångsfaktorer finns och hur kan er skola använda sig av dessa?

  • Elevinflytande

    Alla som arbetar i svenska skolan behöver arbeta med delaktighet och inflytande. Vilka metoder för använder ni och finns det möjlighet att utveckla dessa? När bör vi göra fördjupande analyser och när kan det räcka att använda mer tidsbesparande metoder?

  • Hur arbetar vi vidare?

    Hur kan ni använda implementeringsnycklarna i ert fortsatta arbete? Hur går ni vidare med er skola barnrättsarbete?

E-LEARNING MED kvalité

All E-Learning BK Utbildning AB producerar följer EN 301 549 och WCAG 2.1. Vi använder uteslutande licensierad media med upphovsrättigheter. För filmklipp används professionell röstskådespelare samt textning. Möjlighet finns också att få textavsnitt upplästa för de som behöver eller föredrar detta. Det ingår alltid support och årlig uppdatering under avtalstiden.

2.14.0.0
2.14.0.0
2.14.0.0

🌐Kursformat

E-Learning som kursformat innebär att deltagarna kan logga in på er verksamhets plattform och nå utbildningen som en en kurs man gör vid ett eller flera tillfällen. Kursdeltagaren når alla kursens delar och många väljer att gå kursen samtidigt på en APT eller liknande. Kursen avslutas med en kunskapstest som ger deltagaren och arbetsgivaren bekräftelse på att deltagaren har tillgodosett sig kursens innehåll. Av trygghetsskäl får arbetsgivaren inte veta om en deltagare misslyckats med ett test.

🌐Microformat

E-Learning som microformat innebär istället att utbildningen sprids ut över längre tid i en serie med korta avsnitt om exempelvis 5-15 minuter. På så vis hålls kunskapsområdet pedagogiskt sett aktivt längre vilket för många ger ett större lärande. Deltagaren behöver då bara lägga en kort stund vid varje tillfälle istället för all tid vid ett koncentrerat tillfälle. Beroende på plattform kan arbetsgivaren skicka ut utbildningen till deltagarna, och även här kan utbildningen innehålla kunskapstester.

Nutzen Sie das Kontaktformular unten oder die Kontaktinformationen 

Kontakta oss:

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Ring oss

Mail:

info@bkutbildning.se